Ordförande tänker

Malmö 1/4-19.
Det påpekas i våra media att fler o fler politiskt valda i olika länder inte har någon
erfarenhet. Ja med tanke på hur det ser ut i länder….inte minst i Sverige så skulle
oerfarna politiker vara just det som behövs.

 

Malmö 12/1-18
Nu är man på President Trump igen. Det måste vara hemskt att inte kunna sitta och tala
bland politikervänner utan att märka varje ord man säger. Jag menar..vem har inte kallat vissa länder för skitländer eller liknande. Ja vad brukar man kalla länder som man tycker
är just skitländer. Jo man säger ofta att dit skulle man inte vilja åka. Länder där ett människoliv inte är värt någonting. Länder där man inte kan säga vad man tycker utan att riskera livet eller i bästa fall långa fängelsestraff. Att man inte säger det officiellt om man är politiker får man ha viss förståelse för..men i slutna rum borde man kunna säga det utan att
det kommer till allas kännedom. Det tycker i alla fall jag.

Malmö 17/12-17
Ja nu har politikerna tänkt till och kommit fram till att våldtäkt inte är bra.
Ja inte bara bra..det måste förbjudas. Vi skall redan i skolan få veta att våldtäkt är förbjudet och fult. Detta har man kommit fram till nu i dessa metoo tider. Här har man alltså gått hela livet och trott att våldta en kvinna inte är varken bra eller tillåtet. Man skall förvissa sig om att hon är villig. Ja då vet man det nu när man passerat 60 års åldern. Här har man gått sedan småskolan och trott på detta utan att veta att det är sant och gäller. Ja dom säger att man lär så länge man lever…det börjar framstå som troligt i dessa dagar…ja..ja..
Jag uppmanar alltså mina gamla skolkamrater som skogstokigt  i grupp våldtagit kvinnor som inte ville att…sluta med det. …Tack Stefan Löfvén för att du tydliggjort detta..

 

Malmö 2/10-17
Det händer mycket i politiken i dessa dagar. Partiledare utmanas och andra partiledare får gå. Nya kommer till och håller fina tal och skroderar om framtiden och vad som bör göras.
Vi..folket har dock inget hopp om förbättringar. Dessa politiker som nu i kommande valtider lovar vad dom skall uträtta och vad som bör göras och att deras alternativ borde alla rösta på…..dom glömmer dock bort det viktigaste….vi inser att det är dessa människor och politiker som sett till att det blivit som det blivit med vårt land. Dom skall nu alltså fortsätta med sin politik….hela tanken är ju egentligen skrattretande om det inte vore
så hemskt egentligen.

Malmö 15/5-17.
Gällande Nils Karlssons avhopp från sitt politiska uppdrag (så småningom). Mail till Nils och kollegor i fullmäktige:

Såg inslaget med Dig på TV.
Det tråkiga som du glömde nämna var att våra “folkvalda”  (dit du hör) skapat ett sådant samhälle
som i sin tur skapar sådan frustration som visar sig på olika sätt. Vi har fått mycket i samhället som tydligen är
“oacceptabelt” men som vi ändå  tydligen tvingas acceptera. Jag tycker att du gör helt rätt i att sluta din nuvarande position
man kan bara hoppas att fler av Dina kollegor i olika läger gör detsamma. I detta är du ett bra föredöme.
Inte en dag för tidigt kan tyckas ! Kan du övertala Katrin att göra dig sällskap så bjuder jag på kaffe o fralla.
Stefan Bader
Gula Partiet Malmö

Malmö 25/4-17.

Enligt olika mätningar så är moderatledaren Fru Batra inte populär.
En person som anklagar andra för misstag som moderaterna gjort i 8 år och som nu upprepas av annan regering….en person som aldrig besvarar en fråga…en person som föreslår en massa saker men ser till att det aldrig går till beslutande omröstning…en person som hånler varje gång en fråga ställes…en person som inte har någon bestämd uppfattning i någon fråga….ja varför skulle en sådan person inte bli politiskt populär…
kan någon fråga sig….inte jag…

Malmö 11/4-17
Sossarna säger att det behövs 10,000 poliser.
Hade kanske varit bättre att konstatera VARFÖR det behövs 10,000 poliser.

Malmö 19/2-17.
Ja Sverige är fantastiskt. Vi  (läs vår press och våra politiker) är snabba att kritisera andra länder och deras politik, lagar och regler. Det sker regelbundet. Men om någon (läs Trump)skulle kritisera oss för dumdristiga beslut eller dålig politik som får oanade konsekvenser ja då går själve faen lös. Det kan vi inte acceptera….man vet inte om man skall skratta eller gråta.

Malmö 1/2-17
Nu skall vi alla tycka illa om President Trump. ”Det utgick ett påbud från kejsar Augustus
att hela världen skulle skattskrivas.” Känns frasen igen….Nu utgår det ett påbud att alla skall tycka illa om President Trump. Alla frågar..vad tycker du om Trump…jag säger..
tänk själv….låt Dig inte pådyvlas åsikter….låt oss vänta  med våra åsikter….Det redovisas enbart vad hans motståndare tycker…Svensk objektivitet…kyss Karlsson..

Kanske tid så här i halvtid (mellan valen) att göra en bedömning av partierna
deras ställning i väljarkåren samt leverera en analys om varför etc.
Kristdemokraterna ligger dåligt till i mätningar och det är inget konstigt.
Ett parti som svek sina uttalade löfte i samarbete med moderaterna i 8 år.
Ett parti som det inte finns ett behov av längre…
Centerpartiet som fortfarande verkar klara riksdags spärren genom att man har en
ny ung partiledare som inte lider mycket av tidigare ledares misstag eller famlande politik.
Ett parti som antagligen får en del röster därför att folk inte vet vem man skall rösta på..
eller rättare sagt..som vet vem man inte vill rösta på…

Vänster partiet som verkligen har blivit ett enfråge parti…Nu kör man med inga vinster i välfärden…det är patetiskt och oroande  att konstatera hur bra man ligger till i opinionsmätningar….
säger kanske mer om valmanskåren än om partiet….

Liberalerna (f.d folkpartiet) kämpar på och byter åsikter lite  nu och då.
Man har insett (förhoppningsvis) att vi borde gå med i Nato innan vi betalar vårt dagliga bröd i kopek o rubel. Tycker att Björklund klär i skägg men har svårt att förlåta hur Sverige
förvandlades i hans åttaåriga samarbete med flummaren Reinfeldt…och den förvirrade
och storligen överskattade finansministern Herr Borg. Ja det finns väl fortfarande skol- lärare som kan rösta på detta parti för att klara den 4 procentiga spärren till riksdagen.
Liberalerna är som prostatacancer…man skulle gärna vilja bli av med dom…men tack gode gud..man är gammal nog att kunna leva med dom.

Miljöpartiet består av unga förvirrade idealister som utan kompass springer runt i den politiska skogen. Dom är som läkare utan legitimation…man ser  moder Sveas sjukdoms tillstånd och olika  symptom men man har ingen aning om hur man skall bota sjukdomen.
Under tiden har  partiets unga ministrar feta löner….och man hävdar att det är bättre att sitta med och kunna påverka även om man av olika anledningar inte gör det..påverkar alltså..väljarna börjar förstå att det är bättre att partiet inte påverkar…problemet för partiet börjar bli att röstande i olika forum påverkas av denna väljarnas nya insikt..

Sverigedemokraterna
börjar nog nå  maximal storlek opinionsmässigt.
Dels känns det nog  lite ”tröstlöst” att rösta på ett parti som inte har eller får inflytande
på politiken. Man röstar för något som inte kommer att genomföras. Det ser de andra partierna till. Sedan har ju de facto andra partier insett att denna kopiösa invandring klarar inte Sverige av. Därav dagens svaga men ändå genomförda inbromsning.
Dom som insåg det sanslösa i tidigare invandringspolitik kallades racister. Nu när
de andra politikerna insett samma sak..ja då kallas dom realister.

Moderaterna har börjat i debatterna ansluta sig till en mer ”moderat” invandringspolitik.
Partiledaren Fru Batra driver ingen politik utan står mest och anklagar stackars Stefan Löfvén för både det ena och andra…mest sådant hennes förvirrade f.d statsminister ställt till med under sina 8 år vid makten. Att sedan stå och diskutera vilken politik någon borde
föra…ja man känner det in i märgen….det blir inget av med det. Mycket snack men ingen verkstad. Nä moderaterna är ute och reser….brukar också deras väljare vara..dom har råd med resor i dagsläget…..vi andra har bekymmer att betala våra räkninger.
Ja fru Batra ställer frågor i rasande takt…men besvarar aldrig någon själv.

Socialdemokraterna…kommentar kommer snart….skall först titta efter om det finns
någon socialdemokrat kvar…..f.d sossar finns  det många…